Kom naar ons van 11 maart tot en met 10 april voor ons Iftar Menu

Ramadan – 11 maart – 10 april
 

Iftar is de maaltijd die na zonsondergang wordt gegeten tijdens de ramadan. Een moment van samenkomst van familie en vrienden; men ontmoet elkaar aan tafel waar prachtige heerlijke maaltijden staan uitgestald. De Iftar kent traditioneel vele gebruiken en rituelen die per regio kunnen verschillen. Zo wordt in Syrië de maaltijd begonnen met dadels en soep en eindigt de maaltijd met (gebakken) zoetigheden.

Doet u mee aan de ramadan? Of wilt u de Iftar gewoon een keer meemaken? Kom dan na zonsondergang naar een van onze restaurants en bestel één van de speciaal samengestelde Iftar menu’s. Afhalen kan ook. Iedereen is van harte welkom.

Iftar menu 1 – Sham royal voor twee personen
(39,95 per persoon)

Dadels en linzensoep
Acht verschillende mazes
Foul moudamas – een traditioneel gerecht met (bruine) tuinbonen
Twee warme gerechten naar keuze
Mixed grill – een selectie van drie spiesen met gegrild vlees
Klein nagerecht

Verschillende koude dranken die in Syrië tijdens de Ramadan worden gedronken


Iftar menu 2
 – ‘de Syrische keuken’ voor twee personen
(39,95 per persoon)

Dadels en linzensoep
Acht verschillende mazes
Foul moudamas – een traditioneel gerecht met (bruine) tuinbonen
Drie warme gerechten naar keuze
Syrisch banket

Verschillende koude dranken die in Syrië tijdens de Ramadan worden gedronken


Iftar menu 3
 – Sham deal voor twee personen
(39,95 per persoon)

Dadels en linzensoep
Acht verschillende mazes
Foul moudamas – een traditioneel gerecht met (bruine) tuinbonen
Spies met gegrild vlees naar keuze
Djaaj Mtafaeh (Kipgerecht met citroen, knoflook en room) of Sharaat Mtafaeh (Lamsvlees met citroen, knoflook en room)
Een selectie van Syrische zoetigheden

Verschillende koude dranken die in Syrië tijdens de Ramadan worden gedronken

Als warme gerechten kunt u kiezen uit:

Molokhia bil Djaaj – Syrische spinazie (kaasjeskruid) met kip
Shishbarak – Deeg gevuld met gehakt en koriander gekookt in yoghurt
Kibbeh Labnia – Bulgur gevuld met gehakt gekookt in yoghurt
Freekeh – Jonge tarwe met lamsvlees en amandelen
Maqluba – Gele rijst met aubergine, lamsvlees en geroosterde amandelen
Bamia – Okra en lamsvlees in tomatensaus
Dawood Basha – Gehaktballetjes in tomatensaus
Mojadara – Bulgur met groene linzen
Tabakh Roho – Ovengerecht met gemengde groenten